Hozzávalók (4 főre)
- 500 g füstölt kolbász
- 2 tk olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 db paradicsom
- fél tk egész feketebors
- 2 babérlevél
- 2 tk barnacukor
- 1 tk vörösborecet
- 1 ek Worcester szósz
- 100 ml sűrített paradicsom
- 2 dl marhahúsleves alaplé
- só, bors
- 1,5 kg burgonya
Elkészítés
1.A kolbász héját lehúzzuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk és az olajon megpirítjuk.
2. Hozzáadjuk a durvára aprított vöröshagymát és kis ideig tovább pirítjuk.
3. A paradicsomot meghámozzuk, kockákra vágjuk és a kolbászhoz adjuk borssal, a babérlevéllel és a cukorral együtt.
4. Hozzákeverjük a vörösborecetet, a Worcester szószt, és a sűrített paradicsomot, majd hozzáöntjük az alaplevet.
5. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, időnként megkeverve 20 percig főzzük.
6. A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a raguhoz és további 30-40 percig főzzük, míg a krumpli megpuhul.