Hozzávalók (4 főre)

  • 500 g füstölt kolbász
  • 2 tk olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db paradicsom
  • fél tk egész feketebors
  • 2 babérlevél
  • 2 tk barnacukor
  • 1 tk vörösborecet
  • 1 ek Worcester szósz
  • 100 ml sűrített paradicsom
  • 2 dl marhahúsleves alaplé
  • só, bors
  • 1,5 kg burgonya

Elkészítés

1.A kolbász héját lehúzzuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk és az olajon megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk a durvára aprított vöröshagymát és kis ideig tovább pirítjuk.

3. A paradicsomot meghámozzuk, kockákra vágjuk és a kolbászhoz adjuk borssal, a babérlevéllel és a cukorral együtt.

4. Hozzákeverjük a vörösborecetet, a Worcester szószt, és a sűrített paradicsomot, majd hozzáöntjük az alaplevet.

5. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, időnként megkeverve 20 percig főzzük.

6. A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a raguhoz és további 30-40 percig főzzük, míg a krumpli megpuhul.


Ajánlott borok: