Hozzávalók (4 főre)
- 50 dkg fehér csiperkegomba
- 50 dkg barna csiperkegomba
- olívaolaj
- 30 g vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 teáskanál kakukkfű
- 1,5 l zöldségalaplé
- fél citrom leve
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítés
1. A gombát jól megmossuk, leszárítjuk, felszeleteljük, és serpenyőben pici olívaolajon 2-3 részletben lepirítjuk.
2. Egy lábasban felmelegítünk 2 evőkanál olívaolajat a vajjal, és üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat.
3. Rárakjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, majd felöntjük az alaplével, és 10 percig főzzük.
4. Meglocsoljuk a citromlével, botmixerrel leturmixoljuk, majd belekeverjük a tejszínt, és ha újra felforrt, elzárjuk.
5. Gouda sajtos pirítóssal tálaljuk.