Hozzávalók (4 főre)

  • 50 dkg fehér csiperkegomba
  • 50 dkg barna csiperkegomba
  • olívaolaj
  • 30 g vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • fél citrom leve
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés

1. A gombát jól megmossuk, leszárítjuk, felszeleteljük, és serpenyőben pici olívaolajon 2-3 részletben lepirítjuk.

2. Egy lábasban felmelegítünk 2 evőkanál olívaolajat a vajjal, és üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat.

3. Rárakjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, majd felöntjük az alaplével, és 10 percig főzzük.

4. Meglocsoljuk a citromlével, botmixerrel leturmixoljuk, majd belekeverjük a tejszínt, és ha újra felforrt, elzárjuk.

5. Gouda sajtos pirítóssal tálaljuk.


Ajánlott borok: