Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 150 g vegyes zöldsaláta (pl. rukkola, bébispenót, madársaláta)
  • 1 csokor retek
  • 1 csokor újhagyma
  • 100 g mini mozzarella
  • bors
  • 1 ek olívaolaj
  • 100 g prosciutto sonka (vagy húsvéti főtt sonka)

Elkészítés

1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felszeleteljük.

2. A zöldsalátát egy tálban összekeverjük a megmosott és felkarikázott retekkel és újhagymával.

3. A mozzarella golyókról leöntjük a levét, félbevágjuk és a salátára szórjuk.

4. Hozzáadjuk a főtt tojást, az egészet megsózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal és óvatosan összeforgatjuk.

5. A sonkaszeleteket ketté tépjük, a salátára dobáljuk és frissen tálaljuk.


Ajánlott borok: