Hozzávalók
- 4 tojás
- 150 g vegyes zöldsaláta (pl. rukkola, bébispenót, madársaláta)
- 1 csokor retek
- 1 csokor újhagyma
- 100 g mini mozzarella
- só
- bors
- 1 ek olívaolaj
- 100 g prosciutto sonka (vagy húsvéti főtt sonka)
Elkészítés
1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felszeleteljük.
2. A zöldsalátát egy tálban összekeverjük a megmosott és felkarikázott retekkel és újhagymával.
3. A mozzarella golyókról leöntjük a levét, félbevágjuk és a salátára szórjuk.
4. Hozzáadjuk a főtt tojást, az egészet megsózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal és óvatosan összeforgatjuk.
5. A sonkaszeleteket ketté tépjük, a salátára dobáljuk és frissen tálaljuk.