Hozzávalók
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 300 g spenót
- só, frissen őrölt feketebors
- 50 g krémsajt
- 30 g zsemlemorzsa
- 60 dkg lazacfilé bőr nélkül
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás a kenéshez
- 150 g vegyes zöldsaláta
- 1 gránátalma
Elkészítés
1. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát és pár percig tovább pirítjuk.
2. Rádobjuk a spenótot és pár percig kevergetve megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a krémsajtot és a zsemlemorzsát.
3. A lazacot kiszálkázzuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és hosszában félbevágjuk.
4. Kiterítjük a leveles tésztát úgy, hogy a hosszabb oldala legyen alul. A rövidebb oldalából levágunk egy 5 cm-es csíkot, ebből vágjuk ki majd a csillag formákat.
5. A tészta alsó felére hosszában rápakoljuk a spenótot úgy, hogy alul és a két végén hagyunk 2-2 cm-t.
6. A 2 lazac szeletet egymásra fektetjük és ráhelyezzük a spenótra. Ráhajtjuk a tésztát és a széleket összenyomkodjuk.
7. A levágott tészta csíkból egy csillag alakú kiszúró segítségével kivágunk 10-12 darab csillag formát és elrendezzük a tészta tetején. Az egészet lekenjük a felvert tojással és 200°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
8. A friss zöldsalátát meglocsoljuk kevés olívaolajjal, picit borsozzuk és rászórjuk a gránátalma magokat. Az elkészült Wellingtonnal azonnal tálaljuk.