Hozzávalók (4 főre)

  • 6 db közepes édesburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 70 dkg csirkemellfilé
  • só, bors
  • 400 g koktélparadicsom
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 250 g feta sajt

Elkészítés

1. Az édesburgonyákat héjastól megmossuk, szárazra töröljük, villával néhány helyen megszurkáljuk és 200 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 30 percig elősütjük.

2. A hagymákat apró kockákra vágjuk és 2 ek olívaolajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és jól megpirítjuk.

3. Hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomokat és addig kevergetjük tovább, amíg a paradicsomok megfonnyadnak, de még nem főnek szét.

4. A bazsalikomot durvára vágjuk és rászórjuk a töltelékre, egyet keverünk rajta és elzárjuk alatta a lángot.

5. Az édesburgonyákat hosszában, csónakszerűen bevágjuk, megkenjük a maradék 2 ek olívaolajjal és visszatoljuk a sütőbe 10 percre.

6. Utána megtöltjük a csirkemelles-paradicsomos töltelékkel, rámorzsoljuk a feta sajtot és további 10 perc alatt készre sütjük.


Ajánlott borok: