Hozzávalók (4 főre)
- 6 db közepes édesburgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 70 dkg csirkemellfilé
- só, bors
- 400 g koktélparadicsom
- 1 marék friss bazsalikom
- 250 g feta sajt
Elkészítés
1. Az édesburgonyákat héjastól megmossuk, szárazra töröljük, villával néhány helyen megszurkáljuk és 200 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 30 percig elősütjük.
2. A hagymákat apró kockákra vágjuk és 2 ek olívaolajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és jól megpirítjuk.
3. Hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomokat és addig kevergetjük tovább, amíg a paradicsomok megfonnyadnak, de még nem főnek szét.
4. A bazsalikomot durvára vágjuk és rászórjuk a töltelékre, egyet keverünk rajta és elzárjuk alatta a lángot.
5. Az édesburgonyákat hosszában, csónakszerűen bevágjuk, megkenjük a maradék 2 ek olívaolajjal és visszatoljuk a sütőbe 10 percre.
6. Utána megtöltjük a csirkemelles-paradicsomos töltelékkel, rámorzsoljuk a feta sajtot és további 10 perc alatt készre sütjük.