Hozzávalók

A harcsapaprikáshoz:

      • 2 kg harcsafilé
      • 40 dkg szalonna
      • 2 fej vöröshagyma
      • 3 ek őrölt pirospaprika
      • 8 dl víz
      • 2 db paprika
      • 2 db paradicsom
      • 2 ek pirosarany
      • 1 púpos ek só
      • 1 tk őrölt feketebors
      • 150 g tejföl
      • 3 ek liszt

A túrós csuszához:

      • 500 g csuszatészta
      • 50 dkg túró
      • 330 g tejföl

Elkészítés

1. A harcsafiléket 1-2 órával a főzés előtt besózzuk és hűtőbe tesszük.

2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és egy lábasban zsírjára sütjük, majd kiszedjük és félretesszük.

3. Az apróra vágott hagymát a szalonna zsírjában megpirítjuk. Az edényt levesszük a tűzről és a pirospaprikát hozzákeverjük a hagymához.

4. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott harcsát, felöntjük a vízzel és visszatesszük a tűzre.

5. Beledobjuk a félbevágott paprikákat és paradicsomokat, hozzáadjuk a pirosaranyat, a sót és a borsot és 30 percig főzzük.

6. A habaráshoz elkeverjük a lisztet a tejföllel, hozzácsorgatjuk a paprikáshoz és még pár percig forraljuk.

7. A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót és a tejfölt egy nagy serpenyőben összemelegítjük és beleforgatjuk a tésztát.

8. A paprikást a túrós csuszára szedjük, megszórjuk a szalonnapörccel és forrón tálaljuk.


Ajánlott borok: