Hozzávalók
A harcsapaprikáshoz:
- 2 kg harcsafilé
- só
- 40 dkg szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 3 ek őrölt pirospaprika
- 8 dl víz
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 2 ek pirosarany
- 1 púpos ek só
- 1 tk őrölt feketebors
- 150 g tejföl
- 3 ek liszt
A túrós csuszához:
- 500 g csuszatészta
- 50 dkg túró
- 330 g tejföl
Elkészítés
1. A harcsafiléket 1-2 órával a főzés előtt besózzuk és hűtőbe tesszük.
2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és egy lábasban zsírjára sütjük, majd kiszedjük és félretesszük.
3. Az apróra vágott hagymát a szalonna zsírjában megpirítjuk. Az edényt levesszük a tűzről és a pirospaprikát hozzákeverjük a hagymához.
4. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott harcsát, felöntjük a vízzel és visszatesszük a tűzre.
5. Beledobjuk a félbevágott paprikákat és paradicsomokat, hozzáadjuk a pirosaranyat, a sót és a borsot és 30 percig főzzük.
6. A habaráshoz elkeverjük a lisztet a tejföllel, hozzácsorgatjuk a paprikáshoz és még pár percig forraljuk.
7. A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót és a tejfölt egy nagy serpenyőben összemelegítjük és beleforgatjuk a tésztát.
8. A paprikást a túrós csuszára szedjük, megszórjuk a szalonnapörccel és forrón tálaljuk.