Hozzávalók

  • 8 db krumpli
  • 10 tojás
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 4 nagy (330 grammos) tejföl
  • 40 dkg trappista sajt
  • só, bors
  • vaj

Elkészítés

1. A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. A tojásokat szintén megfőzzük, majd a krumplival és a kolbásszal együtt felkarikázzuk.

2. Kivajazunk egy nagy sütőtálat és elkezdjük a rétegezést. Lepakolunk egy réteg krumplit, megsózzuk, jön egy réteg kolbász, majd egy réteg tojás, ezt megborsozzuk.

3. Megszórjuk reszelt sajttal, és ráöntünk 1 pohár tejfölt. Ezt megismételjük még egyszer.

4. A harmadik rétegnél a krumpli-kolbász-tojást egy réteg krumplival fedjük be, erre szórjuk a reszelt sajtot és ráöntünk 2 pohár tejfölt.

5. 200°C-ra előmelegített sütőbe toljuk és 1 óra alatt megsütjük.


Ajánlott borok: