Hozzávalók

  • 1,8 kg marhanyak
  • 6 ek liszt
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 l húsalaplé
  • 3 fehérrépa
  • 6 zellerszár
  • 6 ek sűrített paradicsom
  • 3 ek balzsamecet
  • 3 dl száraz vörösbor
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • 6 sárgarépa
  • 50 dkg barna csiperke
  • 1 ek olaj

Elkészítés

1. A húst nagyobb kockákra vágjuk és megforgatjuk a lisztben. A szalonnát és a hagymákat apró kockákra vágjuk. Egy nagy lábasban megpirítjuk a szalonnát, rádobjuk a húst és jól lepirítjuk, majd hozzákeverjük a hagymákat.

2. Felöntjük a húslével, hozzáadjuk a karikákra vágott fehérrépát, az apróra vágott zellerszárat, a paradicsompürét, és a balzsamecetet. Hozzáöntjük a vörösbort, beledobjuk a kakukkfű ágakat, a babérlevelet és lefedve, alacsony hőfokon 1 órán át főzzük.

3. A sárgarépát vastagabb karikákra vágjuk, hozzáadjuk a raguhoz és lefedve, alacsony hőfokon, időnként átkeverve további 2 órán át főzzük. Ha kevés a szaftja akkor adjunk hozzá egy kevés vizet, ha túl sok akkor fedő nélkül főzzük tovább.

4. A gombát megmossuk, félbevágjuk és forró serpenyőben az olajon pár perc alatt lepirítjuk. A főzés vége előtt 5 perccel belekeverjük a raguba.

5. Friss baguette-tel vagy kenyérrel tálaljuk.


Ajánlott borok: