Hozzávalók

  • 6 nagyobb édesburgonya
  • 2 nagy fej lilahagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 tk őrölt szegfűbors
  • 1 tk Cayenne bors
  • 1 tk frissen őrölt feketebors
  • 1 tk só
  • 50 dkg konzerv lencse
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 ek fehérborecet
  • 2 tk mustár
  • 2 csokor friss petrezselyem
  • 20 dkg feta sajt

Elkészítés

1. Az édesburgonyákat megtisztítjuk, keresztben félbevágjuk, majd hasábokra szeleteljük. A lilahagymát megpucoljuk, gerezdekre vágjuk és az édesburgonyával együtt sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

2. Meglocsoljuk négy evőkanál olívaolajjal, majd fűszerezzük a szegfű-, a Cayenne-, a feketeborssal, és a sóval. Alaposan összeforgatjuk és 200 C°-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

3. A konzerv lencsét lecsepegtetjük. Az olívaolajból, a balzsamecetből és a mustárból öntetet keverünk. A petrezselymet durvára aprítjuk.

4. Összeállítjuk a salátát. Az édesburgonyát a hagymával együtt egy nagy tálba borítjuk, belekeverjük a lencsét, rászórjuk a petrezselymet, egy kevés sót és meglocsoljuk az öntettel. Az egészet alaposan átforgatjuk, majd tálalásnál a tetejére morzsoljuk a feta sajtot.


Ajánlott borok: