Hozzávalók
A körtékhez:
- 4 db körte
- 8 dl száraz vörösbor
- 15 dkg cukor
- 1 db vaníliarúd
A brownie-hoz:
- 300 g étcsoki
- 20 dkg cukor
- 200 g vaj
- 5 tojás
- 10 dkg liszt
- 30 g kakaópor
- 1 mk sütőpor
A csokiszószhoz:
- 200 g étcsoki
- 50 g vaj
- 100 ml száraz vörösbor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
1. A körtéket meghámozzuk, egy lábasba helyezzük, majd ráöntjük a vörösbort és a cukrot. A vaníliarúd magjait kikaparjuk (félretesszük, ez majd a brownie-ba kerül), és a héját a vörösborba dobjuk.
2. Lefedjük a lábast, és alacsony lángon kb. 30 percig pároljuk a körtéket, majd, a boros lében hagyjuk kihűlni.
3. A brownie-hoz vízgőz fölött, egy tálban összeolvasztjuk a csokit, a cukrot és a vajat. Belekeverjük a tojásokat, majd a többi hozzávalót is.
4. A masszát egy kb. 20 x 20 cm-es kivajazott tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ha kihűlt, 4 db egyforma 8-10 cm-es korongot szúrunk ki belőle.
5. A csokiszószhoz vízgőz fölött egy lábasban összeolvasztjuk a hozzávalókat, és félrerakjuk.
6. Tálaláskor 1-1 kis merőkanálnyi szószt rakunk a tányérokra, erre jönnek a brownie-korongok. A körtéket lecsepegtetjük, kis talpat vágunk nekik, hogy stabilabban álljanak, és a sütik tetejére rakjuk.