Hozzávalók

A körtékhez:

      • 4 db körte
      • 8 dl száraz vörösbor
      • 15 dkg cukor
      • 1 db vaníliarúd

A brownie-hoz:

        • 300 g étcsoki
        • 20 dkg cukor
        • 200 g vaj
        • 5 tojás
        • 10 dkg liszt
        • 30 g kakaópor
        • 1 mk sütőpor

A csokiszószhoz:

      • 200 g étcsoki
      • 50 g vaj
      • 100 ml száraz vörösbor
      • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

1. A körtéket meghámozzuk, egy lábasba helyezzük, majd ráöntjük a vörösbort és a cukrot. A vaníliarúd magjait kikaparjuk (félretesszük, ez majd a brownie-ba kerül), és a héját a vörösborba dobjuk.

2. Lefedjük a lábast, és alacsony lángon kb. 30 percig pároljuk a körtéket, majd, a boros lében hagyjuk kihűlni.

3. A brownie-hoz vízgőz fölött, egy tálban összeolvasztjuk a csokit, a cukrot és a vajat. Belekeverjük a tojásokat, majd a többi hozzávalót is.

4. A masszát egy kb. 20 x 20 cm-es kivajazott tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ha kihűlt, 4 db egyforma 8-10 cm-es korongot szúrunk ki belőle.

5. A csokiszószhoz vízgőz fölött egy lábasban összeolvasztjuk a hozzávalókat, és félrerakjuk.

6. Tálaláskor 1-1 kis merőkanálnyi szószt rakunk a tányérokra, erre jönnek a brownie-korongok. A körtéket lecsepegtetjük, kis talpat vágunk nekik, hogy stabilabban álljanak, és a sütik tetejére rakjuk.


Ajánlott borok: