Hozzávalók

A húspogácsához:

      • 1,8 kg 20%-os zsírtartalmú darált marha lapocka
      • só, feketebors
      • olaj

A szószhoz:

        • 1 fej vöröshagyma
        • olívaolaj
        • 8 csemegeuborka
        • 2 zellerszár
        • 6 ek majonéz
        • 2 ek ketchup

Az összeállításhoz:

      • 10 szelet cheddar sajt/li>
      • 20 szelet bacon
      • 10 levél jégsaláta
      • 3 paradicsom
      • vaj

Elkészítés

1. Elkészítjük a hamburger bucikat.

2. A szószhoz az apróra vágott vöröshagymát pici olajon megpirítjuk. A csemegeuborkát és a zellerszárat apró kockákra vágjuk. A majonézt elkeverjük a ketchuppal és belekeverjük a zöldségeket.

3. A húspogácsához a darált húsból 10 db 18 dkg-os gombócot gyúrunk, majd a hamburger bucinál kissé nagyobbra lapítjuk. Sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben kevés olajon pár perc alatt megsütjük mindkét oldalát, majd rátesszük a sajtszeletet, így sütjük még egy percig.
4. A bacon szeleteket ropogósra sütjük, a félbevágott hamburger bucikat pedig kevés vajon megpirítjuk.

5. Összeállítjuk a hamburgereket: a buci aljára kenünk egy kevés szószt, ráteszünk egy levél salátát, két szelet paradicsomot, ráhelyezzük a húspogácsát a ráolvadt sajttal, erre két szelet bacont, majd egy kevés szószt végül a buci tetejét.


Ajánlott borok: