Hozzávalók
A húspogácsához:
- 1,8 kg 20%-os zsírtartalmú darált marha lapocka
- só, feketebors
- olaj
A szószhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- 8 csemegeuborka
- 2 zellerszár
- 6 ek majonéz
- 2 ek ketchup
Az összeállításhoz:
- 10 szelet cheddar sajt/li>
- 20 szelet bacon
- 10 levél jégsaláta
- 3 paradicsom
- vaj
Elkészítés
1. Elkészítjük a hamburger bucikat.
2. A szószhoz az apróra vágott vöröshagymát pici olajon megpirítjuk. A csemegeuborkát és a zellerszárat apró kockákra vágjuk. A majonézt elkeverjük a ketchuppal és belekeverjük a zöldségeket.
3. A húspogácsához a darált húsból 10 db 18 dkg-os gombócot gyúrunk, majd a hamburger bucinál kissé nagyobbra lapítjuk. Sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben kevés olajon pár perc alatt megsütjük mindkét oldalát, majd rátesszük a sajtszeletet, így sütjük még egy percig.
4. A bacon szeleteket ropogósra sütjük, a félbevágott hamburger bucikat pedig kevés vajon megpirítjuk.
5. Összeállítjuk a hamburgereket: a buci aljára kenünk egy kevés szószt, ráteszünk egy levél salátát, két szelet paradicsomot, ráhelyezzük a húspogácsát a ráolvadt sajttal, erre két szelet bacont, majd egy kevés szószt végül a buci tetejét.