Hozzávalók
- 20 dkg barna rizs
- olívaolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 60 dkg csirkemell
- só
- bors
- 1 dl rozé bor
- 400 ml tejszín
- egy csokor friss (vagy 3 ek szárított) snidling
- 4 db nagy kaliforniai paprika
Elkészítés
1. A rizst sós vízben feltesszük főni. Addig a hagymát apró kockákra vágjuk, a csirkemellet is felkockázzuk.
2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a húst és aranybarnára sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk, és ha megsült a hús, felöntjük a borral.
3. Elfőzzük róla, és ráöntjük a tejszínt, szükség szerint tovább sózzuk, borsozzuk.
4. Ha felforrt a tejszín, apróra vágott snidlinggel ízesítjük, majd hozzákeverjük a főtt rizst.
5. A kaliforniai paprikákat megmossuk, a száruk mentén félbe vágjuk, kiszedjük a magjukat és megtöltjük a raguval.
6. Enyhén olajozott tepsibe tesszük a töltött paprikákat, megszórjuk a reszelt sajttal és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
7. 190 ⁰C-os, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, és apróra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.