Töltött kaliforniai paprika

Hozzávalók

  • 25 dkg barna rizs
  • olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg csirkemell
  • 10 db aszalt paradicsom
  • bors
  • 1 dl fehér- vagy rozébor
  • 500 ml tejszín
  • 1 mk bazsalikom
  • 1 mk oregano
  • 1 mk kakukkfű
  • reszelt parmezán sajt

Elkészítés

1. A barna rizst sós vízben feltesszük főni. Közben a hagymát apró kockákra, a csirkemellet és az aszalt paradicsomot picit nagyobb kockákra vágjuk.

2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon aranyszínűre pirítjuk.

3. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, felöntjük a borral, és addig forraljuk, amíg teljesen el nem fő a leve.

4. Ráöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a szárított zöldfűszereket, és forralunk rajta egyet.

5. A főtt rizst belekeverjük a tejszínes raguba, és reszelt parmezánnal tálaljuk.


Ajánlott borok: