Hozzávalók
- 25 dkg barna rizs
- olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg csirkemell
- 10 db aszalt paradicsom
- só
- bors
- 1 dl fehér- vagy rozébor
- 500 ml tejszín
- 1 mk bazsalikom
- 1 mk oregano
- 1 mk kakukkfű
- reszelt parmezán sajt
Elkészítés
1. A barna rizst sós vízben feltesszük főni. Közben a hagymát apró kockákra, a csirkemellet és az aszalt paradicsomot picit nagyobb kockákra vágjuk.
2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon aranyszínűre pirítjuk.
3. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, felöntjük a borral, és addig forraljuk, amíg teljesen el nem fő a leve.
4. Ráöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a szárított zöldfűszereket, és forralunk rajta egyet.
5. A főtt rizst belekeverjük a tejszínes raguba, és reszelt parmezánnal tálaljuk.