Epres-pezsgős cupcake

Hozzávalók

A muffinhoz:

      • 15 dkg vaj
      • 15 dkg cukor
      • 1 csomag vaníliás cukor
      • 2 tojás
      • 15 dkg liszt
      • fél csomag sütőpor
      • 25 dkg eper

A krémhez:

      • 20 dkg vaj
      • 50 dkg porcukor
      • 10 ek pezsgő

Elkészítés

1. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojásokat is.

2. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a cukros masszához adagoljuk.

3. A megmosott epret apró kockákra vágjuk és beleforgatjuk a tésztába.

4. Muffin papírral bélelt sütőformába adagoljuk a tésztát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

5. A krémhez egy tálban felhabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a porcukor felét és simára keverjük. Beleöntjük a pezsgőt, újra simára keverjük, majd a maradék porcukorral szintén. Fél órára hűtőbe tesszük.

6. Habzsákba töltjük a krémet és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk. Szórócukorral díszítjük.


Ajánlott borok: