Szekszárdi pontyhalászlé gyufatésztával

Hozzávalók

  • 2,5 kg pontyszelet (lehet harcsával, keszeggel is vegyesen)
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 5 ek őrölt pirospaprika
  • 70 g pirosarany
  • 8-10 db csípős cseresznyepaprika
  • 4 l víz
  • gyufatészta

Elkészítés

1. A halszeleteket előző este megmossuk, megtisztítjuk és besózzuk.

2. A hagymát apró kockákra vágjuk, egy nagy fazékban felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 10 percig főzzük.

3. A fokhagymát apró kockákra, a paradicsomot negyedekre, a paprikát félbevágjuk, és a halszeletekkel együtt a hagymára tesszük.

4. Felöntjük kb. 3,6 l vízzel és nagy lángon felforraljuk. A levesen egy idő után hab képződik, ezt elforraljuk, forrástól számítva ez kb. 20 perc.

5. Beletesszük a pirospaprikát, a pirosaranyat és 2 evőkanál sót. Ha csípősen szeretjük, a cseresznyepaprikákat is ekkor dobjuk bele.

6. Még 20-25 percig, végig lobogó lángon tovább főzzük. Az elpárolgott levet vízzel pótoljuk.

7. Gyufatésztával tálaljuk.


Ajánlott borok:

MEGOSZTÁS
ElőzőSütőtökös rizottó
KövetkezőTöltött káposzta