Hozzávalók
- 20 dkg szalonna
- 4 fej vöröshagyma
- 2 szál füstölt szárazkolbász
- 2,5 kg lecsópaprika
- 3 evőkanál só
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 kg paradicsom
- 5 tojás
Elkészítés
1. A szalonnát felkockázzuk, a hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és felkarikázzuk. A kolbászt és a kicsumázott paprikát karikákra szeleteljük.
2. A szalonnát elkezdjük pirítani, majd a zsírján megdinszteljük a hagymát.
3. Hozzáadjuk a kolbászt, a paprikát és a sót. Alaposan összekeverjük, és megvárjuk, hogy levet engedjen. Ekkor belekeverjük a pirospaprikát is.
4. Közben vizet forralunk, a paradicsomokat pár percre beledobjuk, lehúzzuk a héjukat, majd felkockázzuk.
5. Ha a paprika már majdnem puha, hozzáadjuk a paradicsomot és pár percig tovább főzzük a lecsót. Végül belekeverjük a felvert tojásokat.
6. Kenyérrel és erős paprikával tálaljuk.