Lecsó kolbásszal és tojással

Hozzávalók

  • 20 dkg szalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 szál füstölt szárazkolbász
  • 2,5 kg lecsópaprika
  • 3 evőkanál só
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 kg paradicsom
  • 5 tojás

Elkészítés

1. A szalonnát felkockázzuk, a hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és felkarikázzuk. A kolbászt és a kicsumázott paprikát karikákra szeleteljük.

2. A szalonnát elkezdjük pirítani, majd a zsírján megdinszteljük a hagymát.

3. Hozzáadjuk a kolbászt, a paprikát és a sót. Alaposan összekeverjük, és megvárjuk, hogy levet engedjen. Ekkor belekeverjük a pirospaprikát is.

4. Közben vizet forralunk, a paradicsomokat pár percre beledobjuk, lehúzzuk a héjukat, majd felkockázzuk.

5. Ha a paprika már majdnem puha, hozzáadjuk a paradicsomot és pár percig tovább főzzük a lecsót. Végül belekeverjük a felvert tojásokat.

6. Kenyérrel és erős paprikával tálaljuk.


Ajánlott borok: