Könnyen összeállítható, tartalmas nyári morzsasüti.

Hozzávalók

  • 70 dkg érett sárgabarack
  • 25 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönköly-búzaliszt
  • 10 dkg tönkölybúza fehérliszt
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg mandula

Elkészítés

1. A sárgabarackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és a feleket kettévágjuk.

2. A barackot összekeverjük a lekvárral és elosztjuk 8 darab 2 dl-es sütőtálkába.

3. Egy tálban összekeverjük a liszteket a cukorral és a fahéjjal, majd összemorzsoljuk a vajjal.

4. Hozzákeverjük az apróra vágott mandulát és a morzsát, rászórjuk a sárgabarack tetejére.

5. A tálakat egy a sütőrácsra helyezett alufóliára pakoljuk és 180°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) 45 percig sütjük.

6. Picit hűlni hagyjuk, és még langyosan kínáljuk.


Ajánlott borok: