Hozzávalók
- 70 dkg érett sárgabarack
- 25 dkg sárgabaracklekvár
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönköly-búzaliszt
- 10 dkg tönkölybúza fehérliszt
- 15 dkg barna cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 20 dkg vaj
- 15 dkg mandula
Elkészítés
1. A sárgabarackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és a feleket kettévágjuk.
2. A barackot összekeverjük a lekvárral és elosztjuk 8 darab 2 dl-es sütőtálkába.
3. Egy tálban összekeverjük a liszteket a cukorral és a fahéjjal, majd összemorzsoljuk a vajjal.
4. Hozzákeverjük az apróra vágott mandulát és a morzsát, rászórjuk a sárgabarack tetejére.
5. A tálakat egy a sütőrácsra helyezett alufóliára pakoljuk és 180°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) 45 percig sütjük.
6. Picit hűlni hagyjuk, és még langyosan kínáljuk.