Tésztasaláta

Hozzávalók

  • 35 dkg csirkemellfilé
  • só,bors
  • szárított oregánó és bazsalikom
  • olívaolaj
  • 12 dkg farfalle (masni) tészta
  • 1 db avokádó
  • 1 fej lilahagyma
  • 5 db aszalt paradicsom
  • 6 szem koktélparadicsom
  • 10 db fekete olívabogyó
  • 10 dkg fetasajt
  • 150 ml görög joghurt
  • 30 ml olívaolaj
  • 2 evőkanál majonéz
  • fél citrom
  • 1 mokkáskanál porcukor
  • 1-1 teáskanál szárított oregánó és bazsalikom
  • 1-1 mokkáskanál só és bors

Elkészítés

1. A csirkemellet megmossuk, kis kockákra vágjuk, megszórjuk a fűszerekkel és kevés olívaolajon megsütjük.

2. A tésztát lobogó vízben kifőzzük és leszűrjük.

3. A salátához az avokádót, a hagymát, az aszalt paradicsomot kis szeletekre, a koktélparadicsomot pedig negyedekbe vágjuk.

4. Az öntethez egy tálban, kézi habverővel összekeverjük a joghurtot, az olívaolajjal, a majonézzel, a citrom kifacsart levével, a porcukorral és a fűszerekkel.

5. A kihűlt tésztához hozzákeverjük a csirkemellet, a feldarabolt zöldségeket, és az olívabogyót. Rámorzsoljuk a fetasajtot, leöntjük az öntettel és alaposan összekeverjük.

6. Tálalásig hűtőben tároljuk.


Ajánlott borok: