Spenótos gorgonzolás gnocchi

Hozzávalók

  • 0,5 kg burgonya
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • kb. 40 dkg rétesliszt
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg friss spenót
  • 5 dl főzőtejszín
  • 20 dkg gorgonzola sajt

Elkészítés

1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, egy deszkán összetörjük és hagyjuk kihűlni.

2. Megsózzuk, hozzáadjuk a tojásokat és kisebb adagokban annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.

3. Lisztezett deszkán kb. 1 cm átmérőjű hosszú hengereket sodrunk és kb. 1,5 centiméteres darabokra vágjuk. Egy villa hátulján végigsodorjuk a darabokat, hogy a gnocchira jellemző bordázott formát elérjük.

4. A megformázott gnocchikat forró, sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd onnan további 1 percig.

5. Az olívaolajon megpirítjuk a szeletekre vágott fokhagymát, hozzáadjuk a megmosott spenót leveleket és kissé megfonnyasztjuk azokat.

6. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, belemorzsoljuk a gorgonzola sajtot és az egészet összeforraljuk.

7. Mikor a gnocchi kifőtt, hűtés nélkül a mártáshoz adjuk, és újra összeforraljuk.


Ajánlott borok: