Hozzávalók
- 0,5 kg burgonya
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- kb. 40 dkg rétesliszt
- só, frissen őrölt bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 40 dkg friss spenót
- 5 dl főzőtejszín
- 20 dkg gorgonzola sajt
Elkészítés
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, egy deszkán összetörjük és hagyjuk kihűlni.
2. Megsózzuk, hozzáadjuk a tojásokat és kisebb adagokban annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
3. Lisztezett deszkán kb. 1 cm átmérőjű hosszú hengereket sodrunk és kb. 1,5 centiméteres darabokra vágjuk. Egy villa hátulján végigsodorjuk a darabokat, hogy a gnocchira jellemző bordázott formát elérjük.
4. A megformázott gnocchikat forró, sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd onnan további 1 percig.
5. Az olívaolajon megpirítjuk a szeletekre vágott fokhagymát, hozzáadjuk a megmosott spenót leveleket és kissé megfonnyasztjuk azokat.
6. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, belemorzsoljuk a gorgonzola sajtot és az egészet összeforraljuk.
7. Mikor a gnocchi kifőtt, hűtés nélkül a mártáshoz adjuk, és újra összeforraljuk.