Hozzávalók
- 3 szál véres vagy májas hurka
- 3 szál sütnivaló kolbász
- 1,5 kg burgonya
- 6 evőkanál zsír
- 0,5 kg savanyú káposzta
- só
Elkészítés
1. A hurkákat és a kolbászokat megmossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. A burgonyát meghámozzuk.
2. Egy tepsit kikenünk 2 evőkanál zsírral és belefektetjük a hurkákat és a kolbászokat. Bekenjük őket 1 evőkanál zsírral, a kolbászokat villával meg is szurkáljuk.
3. A káposztát hideg vízben átöblítjük, kinyomkodjuk és a húsok köré rendezzük a tepsiben.
4. A megtisztított burgonyát felkarikázzuk és szintén a tepsibe tesszük, hogy mindenhová egyenletesen jusson belőle. A maradék zsírt rákanalazzuk, enyhén sózzuk.
5. 200 ˚C-os, előmelegített sütőben fél órát sütjük, majd megfordítjuk a kolbászokat, a hurkákat és a krumplikat, a kolbászok másik oldalát is megszurkáljuk, és további fél órára visszatesszük a sütőbe.