Hozzávalók
- 50 dkg csirkecomb filé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 15 dkg dió
- 2 nagy körte
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 dl főzőtejszín
- 40 dkg gorgonzole dolce sajt
- só, bors
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
- 50 dkg fettuccine tészta
- friss bazsalikom
Elkészítés
1. A húst megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Forró serpenyőben, az olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
2. A diót durvára vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk és kiszedjük egy tányérra.
3. A körtét megmossuk, kicsumázzuk, majd felkockázzuk és az apóra vágott fokhagymával együtt megpároljuk.
4. Hozzáöntjük a körtéhez a tejszínt, felforraljuk, majd belekeverjük a gorgonzolát és hagyjuk, hogy felolvadjon. Ízesítjük sóval, borssal és a szerecsendióval.
5. Végül hozzáadjuk a pirított csirke kockákat és a diót.
6. A tésztát sós vízben kifőzzük és tálaláskor beleforgatjuk a mártásba. Friss bazsalikom levelekkel díszítjük.