Hozzávalók
- 60 dkg sertés szűzpecsenye
- 2 dkg vaj
- 20 dkg darabolt ananász (konzerv)
- 1-1 db piros és zöld kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg édes chiliszósz
- 3 evőkanál ázsiai halszósz
- só, bors
- sütőzacskó
- 30 dkg tagliatelle
Elkészítés
1. A húst megmossuk, leitatjuk, majd 2 cm-es szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a felolvasztott vajban, egy serpenyőben a szeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük.
2. Az ananászdarabokat lecsöpögtetjük, a paprikákat kis kockákra, a fokhagymát apróra vágjuk.
3. Az ananászdarabokat egy tálban összekeverjük a paprikával és a fokhagymával, hozzáadjuk, a chili- és a halszószt, majd sóval, borssal fűszerezzük.
4. A szószt sütőzacskóba tesszük, és elosztjuk rajta a hússzeleteket. A sütőzacskót lezárjuk, hústűvel ejtünk pát lyukat a zacskó tetején, majd sütőlemezen vagy tepsiben a sütőbe helyezzük. 190°C-on 30 percig sütjük.
5. Közben kifőzzük a tésztát, és az elkészült húst a szósszal együtt a tésztán tálaljuk.