Hozzávalók
- 25 dkg kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 db (lecsó) paprika
- 1,5 dl rozé bor
- 375 g tejföl
- só
- bors
- petrezselyem
- majoranna
- 500 g fusilli
Elkészítés
1. A tésztának enyhén sós vizet forralunk, majd megfőzzük.
2. A kolbászról lehúzzuk a bőrét és hosszában félbevágjuk, majd felkarikázzuk.
3. Olaj nélkül egy felhevített serpenyőbe dobjuk, megvárjuk, amíg enged egy kevés zsírt, azon megdinszteljük a karikára szeletelt hagymát.
4. 1-2 perc után rögtön mehet is rá a szintén felkarikázott paprika és egy pici só, hogy levet engedjen.
5. Ezt a levet elfőzzük, és felöntjük borral, amit szintén elfőzünk róla.
6. Ezután ráöntjük a tejfölt és felforraljuk, közben borssal, majorannával és petrezselyemmel fűszerezzük, ha szükséges sózzuk.
7. Ha kész a ragu, hozzákeverjük a kész tésztát és melegen tálaljuk.