Fogasfilé zöldborsópürével

Hozzávalók

  • 80 dkg fogasfilé
  • 60 dkg fejtett zöldborsó
  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál friss petrezselyem
  • 3 evőkanál friss bazsalikom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés

1. A frissen fejtett zöldborsót párolni kezdjük a vajon, hozzáadjuk a petrezselymet, a bazsalikomot és 2 gerezd összezúzott fokhagymát.

2. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.

3. Fél deciliter olívaolajban elkeverünk 2 gerezd összezúzott fokhagymát, kevés sót és borsot. A fogasfilét tetszés szerint feldaraboljuk, majd bekenjük a fűszeres olajjal.

4. Egy serpenyőben, nagy hőfokon, bőrével lefelé sütni kezdjük a filéket. Ha a bőrük ropogósra sült, megfordítjuk és a másik oldalukat is megpirítjuk.

5. Egy tepsibe helyezzük a halakat, pici vizet öntünk alájuk és 150°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

6. Az elkészült fogasfiléket a zöldborsó pürével azonnal tálaljuk.


Ajánlott borok: