Hozzávalók
- 80 dkg fogasfilé
- 60 dkg fejtett zöldborsó
- 4 dkg vaj
- 2 evőkanál friss petrezselyem
- 3 evőkanál friss bazsalikom
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés
1. A frissen fejtett zöldborsót párolni kezdjük a vajon, hozzáadjuk a petrezselymet, a bazsalikomot és 2 gerezd összezúzott fokhagymát.
2. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
3. Fél deciliter olívaolajban elkeverünk 2 gerezd összezúzott fokhagymát, kevés sót és borsot. A fogasfilét tetszés szerint feldaraboljuk, majd bekenjük a fűszeres olajjal.
4. Egy serpenyőben, nagy hőfokon, bőrével lefelé sütni kezdjük a filéket. Ha a bőrük ropogósra sült, megfordítjuk és a másik oldalukat is megpirítjuk.
5. Egy tepsibe helyezzük a halakat, pici vizet öntünk alájuk és 150°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
6. Az elkészült fogasfiléket a zöldborsó pürével azonnal tálaljuk.