Rántott karaj petrezselymes burgonyával

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 8 szelet sertéskaraj
  • liszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • citrom

Elkészítés

1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és megfőzzük.

2. A petrezselymet felaprítjuk és a vajon picit megpirítjuk. Rádobjuk a burgonyát, megsózzuk és összeforgatjuk.

3. A karaj szeleteket jól kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd bepanírozzuk.

4. Ehhez először a húsokat lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásokba, végül a zsemlemorzsába.

5. Forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.

6. Frissen elkészítve, citrommal tálaljuk.


Ajánlott borok:

MEGOSZTÁS
ElőzőGulyásleves
KövetkezőPanna cotta eperszósszal