Hozzávalók
- 80 dkg csirkemellfilé
- só, frissen őrölt feketebors
- 5 dkg liszt
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 marék friss spenót
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 4 dl főzőtejszín
- 3 tojássárgája
- 12 dkg fetasajt
- 1 kávéskanál szerecsendió
- 2 sárgarépa
- 1 evőkanál olívaolaj
- 30 dkg quinoa
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
1. A csirkemellfilét hosszában vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és a lisztben megforgatjuk.
2. A fokhagymát felaprítjuk, megfuttatjuk 2 evőkanál olajban, rádobjuk a megmosott, széttépkedett spenót leveleket és megfonnyasztjuk.
3. Sóval és az őrölt köménnyel fűszerezzük, majd felöntjük 2 dl tejszínnel és összefőzzük.
4. Egy nagy tűzálló tálat kikenünk a maradék olajjal és a tál aljára fektetjük a hússzeletek felét, rákenjük a parajpürét majd befedjük a hússzeletek másik felével.
5. A tojássárgáját és a feta sajtot elkeverjük a 2 dl tejszínnel, megsózzuk, a szerecsendióval ízesítjük és ráöntjük a csirkére.
6. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses 165 fok) 1 óra alatt megsütjük.
7. A körethez a sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk.
8. A quinoát átmossuk, hozzákeverjük a sárgarépához, megsózzuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük és lefedve 15 perc alatt puhára pároljuk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.