Hozzávalók
- 1 kg csirkemellfilé
- só, frissen őrölt feketebors
- 4 evőkanál olívaolaj
- 40 dkg paradicsom
- 30 dkg mozzarella sajt
- 4 evőkanál ketchup
- morzsolt oregánó
- 1 cserép friss bazsalikom
- 1 kg burgonya
- 1 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítés
1. A csirkemell filéket hosszában vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk.
2. A megmosott paradicsomokat vékony karikákra szeleteljük, a mozzarellát lereszeljük.
3. A serpenyőben maradt olajjal kikenünk egy sütőtálat vagy tepsit, egymás mellé helyezzük a hússzeleteket, megkenjük ketchuppal és megszórjuk morzsolt oregánóval.
4. Elrendezzük rajtuk a paradicsomkarikákat és megszórjuk a reszelt sajttal.
5. Az egészet lazán lefedjük alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. 30 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát és 10 perc alatt rápirítjuk a sajtot.
6. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
7. A bazsalikomból letépkedünk 2 maréknyi levelet, megmossuk, beleszórjuk a tejbe és botmixerrel pépesítjük.
8. A burgonyát leszűrjük, és azonnal áttörjük, a tejszínt felforraljuk és belekeverjük a pürébe. Végül beledolgozzuk a bazsalikompürét, sózzuk, borsozzuk.
9. Tálaláskor a húst és a köretet is alaposan megszórjuk apróra vágott friss bazsalikommal.