Garnélás, spenótos linguine

Hozzávalók

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 40 dkg fagyasztott garnéla
  • 20 dkg bébi spenót
  • 4 dl főzőtejszín
  • só, frissen őrölt feketebors
  • 50 dkg linguine tészta
  • 20 dkg parmezán sajt

Elkészítés

1. A tésztát sós vízben feltesszük főni.

2. A fokhagymát megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük és az olívaolajon párolni kezdjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá pár chili paprika szeletet.

3. A garnélát forró vízzel leöblítjük, papírtörlővel megszárítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymához és kevergetve megsütjük.

4. Rádobjuk a bébi spenótot, kicsit megfonnyasztjuk és felöntjük a tejszínnel.

5. Sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk.

6. Belekeverjük a tésztát és parmezán forgáccsal meghintve azonnal tálaljuk.


Ajánlott borok: