Hozzávalók
- 50 dkg zöld spárga
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- só, bors
- 1 kávéskanál szerecsendió
- 2 dl tej
- 1 l húsleves alaplé kockából
- 20 dkg burgonya
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítés
1. A spárgát vékonyan meghámozzuk, fás végeit levágjuk. A spárgák fejét levágjuk, kevés vízben 5 perc alatt megfőzzük és félre rakjuk.
2. A megtisztított és felkockázott vöröshagymát és a feldarabolt spárgát a vajon megpároljuk.
3. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval.
4. Hozzáöntjük a tejet, forrásig hevítjük, majd hozzáadjuk a húslét és a meghámozott, kockákra vágott burgonyát. Addig főzzük a levest, amíg a burgonya megpuhul.
5. Az edényt félrehúzzuk és a zöldségeket bot mixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a főzőtejszínt.
6. Tálaláskor hozzáadjuk a leveshez a félretett spárga fejeket.