Hozzávalók
- 1 kisebb sütőtök
- méz
- 4 db cékla
- só
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 szál rozmaring
- olívaolaj
- 20 dkg fetasajt
- 1 dl tejszín
- 2 db bőrös kacsamell
- 10 dkg ruccola
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A sütőtököt hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a magját és a feleket még 3 felé vágjuk. A tök szeleteket héjukkal lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Kb. 60-80 percig sütjük, míg teljesen megpuhulnak.
2. Kivesszük a sütőből és picit hagyjuk hűlni. A sütőtök húsát egy kanál segítségével levágjuk a héjáról és egy tálba tesszük. Botmixerrel pürésítjük, ha nem elég édes adhatunk hozzá pici mézet.
3. A céklákat meghámozzuk és cikkekre vágjuk. Belehelyezzük egy tepsibe, megsózzuk, hozzátesszük a megpucolt fokhagyma gerezdeket és a rozmaring ágat.
4. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd a tepsit lefedjük alufóliával. 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Nem kell, hogy teljesen puha legyen, maradjon kissé roppanós. Levesszük az alufóliát és további 10 percig pirítjuk.
5. A fetasajtot krémesre keverjük a tejszínnel.
6. A kacsamellet megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. A bőrét hosszában és keresztben sűrűn beirdaljuk. Csak a zsírréteget vágjuk, a húst nem! A sütőt bekapcsoljuk 190°C-ra.
7. Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, a kacsamelleket bőrös felükkel lefelé belehelyezzük és sütni kezdjük. Ne szúrjunk a húsba villával, csak csipeszt használjunk. Ha sok zsiradék sül ki, közben öntsük le egy másik edénybe.
8. Ha a bőrös fele szép aranybarnára sült (kb. 5 perc), megfordítjuk és pár perc alatt kérget sütünk rá, majd a csipesz segítségével az oldalára is.
9. A kacsamellet bőrös felével felfelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és az előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és fóliával letakarva 10 percig pihentetjük. Vágódeszkára helyezzük, vékony szeletekre vágjuk és nagy szemű sóval megszórjuk.
10. A sütőtökpürét és a fetakrémet elsimítjuk a tányéron, ráhelyezzük a kacsamell és a cékla szeleteket és ruccolával tálaljuk.