Hozzávalók
- 1,5 kg ponty szelet
- 1 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 4 db fehér paprika
- 5 db paradicsom
- 10 dkg bacon szalonna
- 6 dl tejföl
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- só, őrölt bors
- zsír
- petrezselyemzöld
Elkészítés
1. A ponty szeleteket megmossuk, bedörzsöljük sóval és borssal. A burgonyát meghámozzuk és egészben feltesszük főzni.
2. A vöröshagymát megtisztítjuk és a paprikával, paradicsommal együtt karikákra vágjuk.
3. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (alsó-felső sütés) és kizsírozunk egy tepsit. A megfőtt burgonyát felkarikázzuk és elosztjuk a tepsi alján. Megsózzuk, majd ráhelyezzük a hal szeleteket.
4. Rászórjuk a felcsíkozott szalonnát, és rápakoljuk először a hagymát, majd a paprikát, végül a paradicsomot. Minden réteget megsózunk.
5. Lefedjük alufóliával és 30 percig sütjük. Majd levesszük az alufóliát, és ha sok leve van az ételnek, leöntünk róla egy keveset. Rákenjük a pirospaprikával elkevert tejfölt és további 30 perc alatt készre sütjük.
6. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.