Rácponty

Hozzávalók

  • 1,5 kg ponty szelet
  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 db fehér paprika
  • 5 db paradicsom
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 6 dl tejföl
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só, őrölt bors
  • zsír
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

1. A ponty szeleteket megmossuk, bedörzsöljük sóval és borssal. A burgonyát meghámozzuk és egészben feltesszük főzni.

2. A vöröshagymát megtisztítjuk és a paprikával, paradicsommal együtt karikákra vágjuk.

3. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (alsó-felső sütés) és kizsírozunk egy tepsit. A megfőtt burgonyát felkarikázzuk és elosztjuk a tepsi alján. Megsózzuk, majd ráhelyezzük a hal szeleteket.

4. Rászórjuk a felcsíkozott szalonnát, és rápakoljuk először a hagymát, majd a paprikát, végül a paradicsomot. Minden réteget megsózunk.

5. Lefedjük alufóliával és 30 percig sütjük. Majd levesszük az alufóliát, és ha sok leve van az ételnek, leöntünk róla egy keveset. Rákenjük a pirospaprikával elkevert tejfölt és további 30 perc alatt készre sütjük.

6. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.


Ajánlott borok: