Hozzávalók
- 1 kg csirkemell filé
- 1,5 dl olívaolaj
- 1 dl tej
- 1 fej fokhagyma
- 1 teáskanál fehérbors
- 1 teáskanál Cayenne bors
- 1 evőkanál só
- 1 kígyóuborka
- 1 db kápia paprika
- 4 db paradicsom
- 1 db lilahagyma
- 20 szem fekete olívabogyó
- 20 dkg fetasajt
- extra szűz olívaolaj
- oregánó
Elkészítés
1. A csirkemell filéket megmossuk, ha túl nagyok, hosszában félbevágjuk.
2. A páchoz elkeverjük az olajat és a tejet a fűszerekkel, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát.
3. Belehelyezzük a csirkemell szeleteket, úgy, hogy mindenhol érje a pác. Egy éjszakára hűtőbe helyezzük.
4. A salátához alaposan megmossuk a zöldségeket. Az uborkát hosszában négybe vágjuk és felkockázzuk. A kápia paprikát csíkokra, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk és felkarikázzuk.
5. Egy tálban összekeverjük a zöldségeket, hozzáadjuk az olívabogyót és a kockákra vágott fetasajtot. Meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk oregánóval.
6. A csirkemell filék mindkét oldalát 8-8 percig grillen átsütjük.