Hozzávalók
- 5 db kisebb padlizsán
- 1 dl olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 szelet bacon
- 1 nagy sárgarépa
- 3 szál angol zeller
- 8 gerezd fokhagyma
- 50 dkg darált pulykacomb
- 340 ml passzírozott paradicsom
- fél liter víz
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- 16 dkg bulgur
- 1 marék friss bazsalikom
- só, bors
- 1 dl olívaolaj
- 40 dkg trappista sajt
Elkészítés
1. A padlizsánok húsát kivájjuk, felkockázzuk és olívaolajon lepirítjuk. Papírtörlővel bélelt tányérra szedjük és félretesszük.
2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott bacont, az apró kockákra vágott sárgarépát és az angol zellert, majd tovább pirítjuk.
3. Hozzáadunk 5 gerezd összezúzott fokhagymát, majd a darált húst, és jól lepirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsompürét és a vizet, ízesítjük a zöldfűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, és 20 percig főzzük.
4. Belekeverjük a bulgurt és további 10 percig főzzük. Végül beleforgatjuk a lepirított padlizsán kockákat és a bazsalikom leveleket.
5. 1 dl olívaolajban elkeverünk 3 gerezd összezúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és ezzel bekenjük a padlizsánok belsejét.
6. Betöltjük a ragut, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és 180°C-on 40 perc alatt megsütjük.