Hozzávalók (4 főre)

  • 3 ek kókuszzsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 hüvelykujjnyi friss gyömbér
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 ek kurkuma
  • 1 tk curry
  • 1 tk római kömény
  • 500 g vöröslencse
  • 1 tk frissen őrölt feketebors
  • 1 tk só
  • 1 l víz
  • 2 babérlevél
  • chilipor

Elkészítés

1.A kókuszzsírt felforrósítjuk és folyamatosan kevergetve megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért.

2. Beleszórjuk a köményt, a kurkumát, a curryt és a római köményt, majd jól elkeverjük.

3. Hozzáadjuk a lencsét, a sót és a borsot majd felöntjük a vízzel. Beledobjuk a babérlevelet, és ízlés szerint fűszerezzük chilivel.

4. Fedő alatt, alacsony hőfokon 30 perc alatt készre főzzük majd botmixerrel pürésítünk rajta egy keveset.

5. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá 1 pohár vizet.


Ajánlott borok: