Hozzávalók (4 főre)
- 3 ek kókuszzsír
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 hüvelykujjnyi friss gyömbér
- 1 kk őrölt kömény
- 1 ek kurkuma
- 1 tk curry
- 1 tk római kömény
- 500 g vöröslencse
- 1 tk frissen őrölt feketebors
- 1 tk só
- 1 l víz
- 2 babérlevél
- chilipor
Elkészítés
1.A kókuszzsírt felforrósítjuk és folyamatosan kevergetve megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért.
2. Beleszórjuk a köményt, a kurkumát, a curryt és a római köményt, majd jól elkeverjük.
3. Hozzáadjuk a lencsét, a sót és a borsot majd felöntjük a vízzel. Beledobjuk a babérlevelet, és ízlés szerint fűszerezzük chilivel.
4. Fedő alatt, alacsony hőfokon 30 perc alatt készre főzzük majd botmixerrel pürésítünk rajta egy keveset.
5. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá 1 pohár vizet.