Hozzávalók (10 db-hoz)

  • 2,5 dl szobahőmérsékletű víz
  • 2 teáskanál cukor
  • 25 g élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 2 teáskanál só
  • ½ dl olívaolaj

Elkészítés

1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

2. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót és a halom közepébe lyukat fúrunk. Beleöntjük a felfutott élesztőt és az olajat, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztát letakarva, 1 órán át kelesztjük.

3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, 10 gombócra szedjük, közben egy serpenyőt szárazon felhevítünk.

4. A gombócokat lisztezett deszkán, a serpenyő méretéhez igazodva, minél vékonyabb kör alakra nyújtjuk, és a forró serpenyőben oldalanként 1-1 percig megsütjük.

5. A pitákat frissen sülve, melegen tálaljuk.