Hozzávalók (10 db-hoz)
- 2,5 dl szobahőmérsékletű víz
- 2 teáskanál cukor
- 25 g élesztő
- 50 dkg liszt
- 2 teáskanál só
- ½ dl olívaolaj
Elkészítés
1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
2. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót és a halom közepébe lyukat fúrunk. Beleöntjük a felfutott élesztőt és az olajat, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztát letakarva, 1 órán át kelesztjük.
3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, 10 gombócra szedjük, közben egy serpenyőt szárazon felhevítünk.
4. A gombócokat lisztezett deszkán, a serpenyő méretéhez igazodva, minél vékonyabb kör alakra nyújtjuk, és a forró serpenyőben oldalanként 1-1 percig megsütjük.
5. A pitákat frissen sülve, melegen tálaljuk.