Hozzávalók (kb.20 darabhoz)

A csevaphoz:

      • 50 dkg darált marhahús
      • 50 dkg darált sertéshús
      • 4 gerezd fokhagyma
      • 2 tk só
      • 1 tk őrölt feketebors
      • 1 tk szódabikarbóna
      • fél dl szóda

A paradicsomsalátához:

      • 6 nagyobb paradicsom
      • 2 lilahagyma
      • olívaolaj
      • balzsamecet
      • só, bors
      • fél csokor petrezselyem

Elkészítés

1. A húsokat alaposan összekeverjük az összezúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a szódával, és egy napon át, de minimum 8 órán át hűtőben érleljük.

2. A salátához a paradicsomot és a lilahagymát gerezdekre vágjuk, egy tálba helyezzük és meglocsoljuk kevés olívaolajjal és balzsamecettel.

3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apóra vágott petrezselymet és az egészet átforgatjuk. Tálalásig hűtőben tároljuk.

4. Az előkészített húsból 6-8 cm hosszú, hüvelykujjnyi vastagságú rudakat formázunk és olajozott grillen vagy serpenyőben 10-15 perc alatt, párszor megforgatva készre sütjük.

5. A paradicsomsalátával, ajvárral és pitával tálaljuk.


Ajánlott borok: