Hozzávalók
- 80 dkg csirkemell filé
- olívaolaj
- só, frissen őrölt feketebors
- 50 dkg barna csiperke
- 50 g vaj
- 4 dl főzőtejszín
- 2 tk szárított vargányapor/li>
- 500 g tagliatelle tészta
- 100 g rukkola
- 200 g koktélparadicsom
- 50 g parmezán sajt
Elkészítés
1. A csirkemelleket enyhén sózzuk és alaposan borsozzuk. Egy serpenyőben, felhevített olajon megpirítjuk a húsok mindkét oldalát, percenként megforgatva, kb. 6-8 perc alatt. A csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 150°C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
2. Elkészítjük a szószt. A gombát megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk és a vajon pár perc alatt lepirítjuk, úgy, hogy roppanós maradjon. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, rászórjuk a vargányaport és összeforraljuk.
3. A tésztát sós vízben kifőzzük, és beleforgatjuk a szószba. A rukkolához hozzákeverjük a félbevágott koktélparadicsomokat, picit sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal.
4. Tálaláskor a tányérra helyezünk egy csirkemell steaket, egy adag tésztát, egy adag salátát és megszórjuk parmezán sajttal.