Hozzávalók

  • 4 db hízott libacomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 ág kakukkfű
  • 30 dkg liszt
  • 24 dkg vaj
  • 2 csipet só
  • 2 tojássárgája
  • 4 ek hideg víz
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg lilakáposzta
  • 4 db alma
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 2 csipet őrölt római kömény
  • 2 mk őrölt fahéj
  • só, bors
  • 4 dl száraz vörösbor
  • 4 ek zsemlemorzsa

Elkészítés

1. A libacombokat a sütés előtti napon megmossuk, megtisztítjuk, majd alaposan bedörzsöljük sóval, és hűtőben tároljuk.

2. Sütéskor tepsibe helyezzük a combokat, aláöntünk 2 dl vizet és alufóliával lefedve 180°C-os sütőben kb. 2 és fél órát sütjük. Ha a hús megpuhult, a zsír nagy részét leöntjük, a combok tetejét bekenjük pár evőkanál zsírral elkevert zúzott fokhagymával és ráhelyezünk 2-2 szál kakukkfüvet. Fólia nélkül, kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.

3. Közben a pitéhez a lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a sót, a tojássárgáját, a hideg vizet és összegyúrjuk. Két felé osztjuk, és folpackba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.

4. Az olívaolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a vékonyra szelt lilakáposztát, a kis kockákra vágott almát és az apró darabokra vágott aszalt szilvát.

5. Hozzáadjuk a római köményt és a fahéjat, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk. Felöntjük a vörösborral és kevergetve roppanósra főzzük.

6. A tésztákat lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk és két kivajazott kb. 30×10 cm-es kenyérsütő formába simítjuk, úgy, hogy pereme legyen.

7. Megszórjuk a zsemlemorzsával, ráhalmozzuk a tölteléket, és 180 °-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.


Ajánlott borok: