Hozzávalók
- 3 kis fej vöröshagyma
- 1,5 kg csirkecomb
- 3 db paprika
- 3 db paradicsom
- 1 ek só
- 1,5 ek őrölt pirospaprika
A nokedlihez:
- 60 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 tk só
Elkészítés
1. Az apróra vágott vöröshagymát 2 dl vízben 5 percig főzzük.
2. Hozzáadjuk a csirkecombokat, a félbevágott paprikát és paradicsomot, a sót, majd felöntjük 1 liter vízzel.
3. Amint elkezd forrni, elkeverjük a pirospaprikával. Kb. 1 órán át főzzük, amíg a hús megpuhul.
4. Közben elkészítjük a nokedlit. Ehhez felforralunk egy fazék vizet 1 tk sóval. A lisztet alaposan elkeverjük a tojással, 2 tk sóval és 4 dl vízzel. A masszát nokedli szaggatóval a bugyogó vízbe szaggatjuk. 10 perc alatt készre főzzük és leszűrjük.
5. Az elkészült csirkepaprikással tálaljuk.