Hozzávalók
- 25 dkg penne tészta
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 chili paprika
- 5 dl passzírozott paradicsom
- 15 dkg sűrített paradicsom
- só, frissen őrölt bors
- 1 tk szárított oregánó
- fél csokor petrezselyemzöld
- 20 dkg mozzarella
Elkészítés
1. A tésztát lobogó sós vízben főzni kezdjük, és ha 80%-ban elkészült, leszűrjük.
2. Egy sütőbe helyezhető serpenyőben kevés olajon 2 percig pirítjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott chili paprikát.
3. Hozzáöntjük a paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az oregánót és a felaprított petrezselymet.
4. Mikor felforrt a szósz, beleforgatjuk a tésztát, rátépkedjük a mozzarella sajtot és 200°C-os sütőbe helyezzük. 10 percig sütjük.
5. Tálaláskor ízlés szerint csepegtethetünk rá csípős szószt.