Arrabbiata penne

Hozzávalók

  • 25 dkg penne tészta
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 chili paprika
  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 tk szárított oregánó
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 20 dkg mozzarella

Elkészítés

1. A tésztát lobogó sós vízben főzni kezdjük, és ha 80%-ban elkészült, leszűrjük.

2. Egy sütőbe helyezhető serpenyőben kevés olajon 2 percig pirítjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott chili paprikát.

3. Hozzáöntjük a paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az oregánót és a felaprított petrezselymet.

4. Mikor felforrt a szósz, beleforgatjuk a tésztát, rátépkedjük a mozzarella sajtot és 200°C-os sütőbe helyezzük. 10 percig sütjük.

5. Tálaláskor ízlés szerint csepegtethetünk rá csípős szószt.


Ajánlott borok: