Hozzávalók
- 1 rusztikus bagett
A zöldborsóshoz:
- 50 dkg zöldborsó
- 10 levél menta
- 1 citrom
- fél mokkáskanál fehérbors
- 1-1 mokkáskanál só és feketebors
- rukkola díszítéshez
A paradicsomoshoz:
- 4 db érett paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 levél bazsalikom
- 1 teáskanál olívaolaj
- só, feketebors
A lazacoshoz:
- 10 dkg natúr krémsajt
- 10 dkg füstölt lazac
- 1 db zöld chili paprika
Elkészítés
1. A zöldborsó krémhez a borsót kifejtjük és 30 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük és pár szemet félre rakunk a díszítéshez.
2. A borsóhoz adjuk a mentaleveleket, 1 evőkanál facsart citromlevet, a fűszereket és botmixerrel pépesítjük.
3. A paradicsomos bruschettához a paradicsomokat felkockázzuk, és a magokat eltávolítjuk. Hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát, a csíkokra vágott bazsalikom leveleket, az olívaolajat, pici sót és borsot.
4. A bagettet felszeleteljük, és pirítós sütőben megpirítjuk.
5. Pár szeletre rákenjük a zöldborsó krémet, borsószemekkel és rukkolával díszítjük. A következő pirítós szeletekre ráhalmozzuk a paradicsomot. A maradék kenyereket megkenjük a sajtkrémmel, ráhelyezzük a lazac szeleteket és ízlés szerint, karikákra vágott chili paprikával díszítjük.