Bruschetta

Hozzávalók

      • 1 rusztikus bagett

A zöldborsóshoz:

      • 50 dkg zöldborsó
      • 10 levél menta
      • 1 citrom
      • fél mokkáskanál fehérbors
      • 1-1 mokkáskanál só és feketebors
      • rukkola díszítéshez

A paradicsomoshoz:

        • 4 db érett paradicsom
        • 1 gerezd fokhagyma
        • 10 levél bazsalikom
        • 1 teáskanál olívaolaj
        • só, feketebors

A lazacoshoz:

      • 10 dkg natúr krémsajt
      • 10 dkg füstölt lazac
      • 1 db zöld chili paprika

Elkészítés

1. A zöldborsó krémhez a borsót kifejtjük és 30 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük és pár szemet félre rakunk a díszítéshez.

2. A borsóhoz adjuk a mentaleveleket, 1 evőkanál facsart citromlevet, a fűszereket és botmixerrel pépesítjük.

3. A paradicsomos bruschettához a paradicsomokat felkockázzuk, és a magokat eltávolítjuk. Hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát, a csíkokra vágott bazsalikom leveleket, az olívaolajat, pici sót és borsot.

4. A bagettet felszeleteljük, és pirítós sütőben megpirítjuk.

5. Pár szeletre rákenjük a zöldborsó krémet, borsószemekkel és rukkolával díszítjük. A következő pirítós szeletekre ráhalmozzuk a paradicsomot. A maradék kenyereket megkenjük a sajtkrémmel, ráhelyezzük a lazac szeleteket és ízlés szerint, karikákra vágott chili paprikával díszítjük.


Ajánlott borok: