Avokádós ráksaláta

Hozzávalók

  • 40 dkg megpucolt, főtt garnéla (lehet fagyasztott)
  • 20 dkg majonéz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 2 csepp Tabasco szósz
  • 2 csepp Worcester szósz
  • 2 csipet Cayenne bors
  • 2 darab avokádó
  • fél citrom leve
  • 4 levél jégsaláta
  • őrölt chili

Elkészítés

1. A garnélát, ha fagyasztott, kiengedjük és leöblítjük hideg vízzel.

2. A mártáshoz a majonézt alaposan összekeverjük a ketchuppal, a citromlével, a Tabasco és a Worcester szósszal, és a Cayenne borssal. A rákokat belekeverjük a mártásba.

3. Az avokádót félbe vágjuk, kiszedjük a magját, meghámozzuk, majd felkockázzuk és meglocsoljuk citromlével.

4. A saláta leveleket vékony csíkokra vágjuk, és 4 pohárba elosztjuk. Erre helyezünk egy adagot a mártásba kevert garnélából, rászórjuk az avokádó kockákat, majd a tetejére garnéla kerül.

5. Megszórjuk egy pici őrölt chilivel és frissen elkészítve tálaljuk.


Ajánlott borok: