Hozzávalók
- 40 dkg megpucolt, főtt garnéla (lehet fagyasztott)
- 20 dkg majonéz
- 3 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 2 csepp Tabasco szósz
- 2 csepp Worcester szósz
- 2 csipet Cayenne bors
- 2 darab avokádó
- fél citrom leve
- 4 levél jégsaláta
- őrölt chili
Elkészítés
1. A garnélát, ha fagyasztott, kiengedjük és leöblítjük hideg vízzel.
2. A mártáshoz a majonézt alaposan összekeverjük a ketchuppal, a citromlével, a Tabasco és a Worcester szósszal, és a Cayenne borssal. A rákokat belekeverjük a mártásba.
3. Az avokádót félbe vágjuk, kiszedjük a magját, meghámozzuk, majd felkockázzuk és meglocsoljuk citromlével.
4. A saláta leveleket vékony csíkokra vágjuk, és 4 pohárba elosztjuk. Erre helyezünk egy adagot a mártásba kevert garnélából, rászórjuk az avokádó kockákat, majd a tetejére garnéla kerül.
5. Megszórjuk egy pici őrölt chilivel és frissen elkészítve tálaljuk.