Töltött padlizsán

Hozzávalók

  • 5 db kisebb padlizsán
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 szelet bacon
  • 1 nagy sárgarépa
  • 3 szál angol zeller
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 340 ml passzírozott paradicsom
  • fél liter víz
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 16 dkg bulgur
  • 1 marék friss bazsalikom
  • só, bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 40 dkg trappista sajt

Elkészítés

1. A padlizsánok húsát kivájjuk, felkockázzuk és olívaolajon lepirítjuk. Papírtörlővel bélelt tányérra szedjük és félretesszük.

2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott bacont, az apró kockákra vágott sárgarépát és az angol zellert, majd tovább pirítjuk.

3. Hozzáadunk 5 gerezd összezúzott fokhagymát, majd a darált húst, és jól lepirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsompürét és a vizet, ízesítjük a zöldfűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, és 20 percig főzzük.

4. Belekeverjük a bulgurt és további 10 percig főzzük. Végül beleforgatjuk a lepirított padlizsán kockákat és a bazsalikom leveleket.

5. 1 dl olívaolajban elkeverünk 3 gerezd összezúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és ezzel bekenjük a padlizsánok belsejét.

6. Betöltjük a ragut, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és 180°C-on 40 perc alatt megsütjük.


Ajánlott borok: