Hozzávalók
- 1 kg bárányborda
- só, bors
- 1,5 dl olívaolaj
- 8 gerezd fokhagyma
- 4 szál friss rozmaring
- 8 dkg vaj
- 1 kg burgonya
- 25 dkg ceruzabab
- 20 dkg szeletelt bacon szalonna
Elkészítés
1. A burgonyát megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk, és egy tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk fél dl olívaolajjal, megsózzuk és 200°C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
2. Vizet forralunk, beledobjuk a ceruzababot, és 5 percig főzzük. Lecsöpögtetjük és 6 szálanként 1 szelet baconbe tekerjük. A tekercseket forró serpenyőbe helyezzük, és folyamatosan forgatva átsütjük a baconoket.
3. A báránybordát két bordánként feldaraboljuk, és a csontokat lehártyázzuk. A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
4. 1 dl olívaolajat felforrósítunk és a húsok egyik oldalát 3 percig sütjük. Ekkor átfordítjuk, hozzádobjuk a megpucolt fokhagymagerezdeket, a rozmaring ágakat és további 3 percig sütjük.
5. Ekkor hozzátesszük a vajat, és saját levével folyamatosan locsolgatva, további 6 percig sütjük. A kész báránybordákat pár percig a serpenyőben pihentetjük, majd a burgonyával és a ceruzababbal tálaljuk.